top of page

Kaip išmokti TĄ anglų kalbą?

Anglų kalbos mokymasis netradiciniu būdu gali atrodyti kaip pilna nuotykių kelionė, kuri atveria naujas pažinimo galimybes ir net naują identitetą. Apžvelgsime kelis būdus kaip tai galima padaryti ne tik naudojant vadovėlius ir vis ,,kalant" gramatiką.


Pradėsime nuo vieno smagiausių ir kai kuriems efektyviausių būdų - mokymasis angliškų dainų. Muzika ne tik stimuliuoja smegenis, bet ir padeda lengviau įsiminti frazes bei žodžius, padeda geriau suprasti angliakalbius, užgrūdina ir padeda išvengti šoko išgirdus greitai kalbančius ar kito dialekto žmones. Galite pradėti nuo lėtų, senų, jums gerai žinomų dainų, kuriose aiškiai girdimas tekstas, ir pamažu pereiti prie greitesnių ritmų. Labai svarbu rinktis dainas, kurios jums patinka.




Bendravimas su kitais anglų kalbos mokinių grupėje ar susitikimuose, nesikuklinant sakau, kad tai galėtų būti, pavyzdžiui, Agnės Kuncaitės užsiėmimai ar susitikimai. Tai gali būti neįkainojama mokymosi dalis. Tokiose grupėse vyrauja palaikymo ir bendro siekio atmosfera. Šios grupės gali organizuoti diskusijas, pristatymus ar net žaidimus, kurie skatina ar net priverčia ne tik mokytis naujų žodžių, bet ir juos aktyviai vartoti.


Skaitymas taip pat yra puikus būdas mokytis kalbos. Galima pradėti nuo supaprastintų knygų, kurias galima rasti, pavyzdžiui, ,,Rotas" knygyne Vilniuje, Kalvarijų g. Skaitydami garsiai, galite gerinti savo tarimą ir įtvirtinti žodyno žinias. Jeigu neaišku kaip tarti žodį ar frazę, įtraukime į pagalbą savo šeimos narius ar savo el. prietaisus.


Filmų/ serialų/ įvairių laidų žiūrėjimas yra dar vienas puikus būdas išmokti kalbą. Žiūrėkite filmus anglų kalba, stabdykite, kad išsiaiškintumėte nežinomus žodžius ar frazes. Nors šis būdas gali atrodyti lėtas, jis yra itin efektyvus, nes leidžia daugiau ją girdėti ir prie jos priprasti, giliau suprasti kalbą, frazinius išsireiškimus ir jos naudojimą kontekste.


Bet kokio mokymosi pagrindas yra DISCIPLINA ir KARTOJIMAS. Nusistatykite sau tvarkaraštį mokymuisi ir laikykitės jo - lai tai būna jums kaip higiena. Kasdien skirkite laiko anglų kalbos praktikai, net jei tai būtų tik 15 minučių per dieną. Svarbu, kad ši praktika taptų jūsų įpročiu.

Galų gale, anglų kalbos mokymasis neturėtų būti privalomas uždavinys. Raskite būdą, kuris jums teikia malonumą ir padeda mokytis su šypsena. Tai gali būti dainų klausymas kelyje į darbą, pokalbiai su draugais ar net vakaras su mėgstama knyga ar filmu. Kuo daugiau kalbos taps jūsų kasdienybės dalimi, tuo lengviau ir maloniau bus ją įsisavinti.


Linkiu jums iššūkių, tobulėjimo ir malonumo besimokant!


With Love,

Agne

bottom of page