top of page

Norvegų kalba per 10 val.? Geriau nei tikėjausi!


Agnė Kuncaitė, įkvėpta savo ankstesnės kelionės ir iššūkio išmokti ispanų kalbą per 10 valandų, nusprendė toliau tęsti savo kalbų mokymosi eksperimentą. Šįkart jos akiratyje atsidūrė norvegų kalba – kalba, apie kurią dažnai girdėjo, jog ji sudėtinga ir nelengvai įsisavinama. Agnė nusprendė sau iškelti dar vieną iššūkį ir pačiai išbandyti, ar įmanoma per 10 valandų mokymosi ne tik susipažinti su pagrindais, bet ir praktiškai juos pritaikyti gyvenime.


Po 10 intensyvių mokymosi valandų Agnė išvyko į Norvegiją, pirma stotelė – Oslas, vėliau – Bergen. Kelionė buvo pilna iššūkių. Pirmąją naktį teko praleisti miške, palapinėje, visiškai vienai! Nors baimės buvo daug, Agnė paklausta: ,,Ar nebijojai?" Atsako: ,,Žinoma, kad bijojau! Dar ir kaip! Tik tuo metu neturėjau kito pasirinkimo" - juokiasi. Bet vėliau pripažino, kad tokia patirtis tapo neįkainojama pamoka apie savarankiškumą, drąsą ir išgyvenimą:)


Bandymas važiuoti autostopu taip pat pasirodė esantis didelis išbandymas – bet paaiškina, kad šis planas neišdegė, nes išsigando norvegų šaltų veidų, nežinomybės svetimame krašte, todėl Agnė galiausiai nusprendė pirkti traukinio bilietą į Bergeną, nesiryždama rizikuoti.


Nepaisant iššūkių, kelionė taip pat buvo kupina malonių akimirkų, kelionė traukiniu atvėrė nuostabius Norvegijos vaizdus, laukinę gamtą. Agnė taip pat dalinasi, kad atrado, jog norvegai yra visai draugiški ir pasirengę padėti. Jie kantriai klausėsi ir stengėsi suprasti, ką ji bando pasakyti norvegų kalba, o tai suteikė jai pasitikėjimo savo gebėjimais. Vis dėlto, Agnė pripažįstą, kad beveik nepavyko suprasti, ką sako vietiniai.


Agnės patirtis parodė, kad nors norvegų kalbos mokymasis ir praktikavimas per tokį trumpą laikotarpį gali būti iššūkis, tai visiškai įmanoma ir gali būti labai naudinga bei smagi patirtis. Svarbiausia – drąsa bandyti ir nebijoti klysti. Kelionė ne tik padėjo patobulinti kalbos įgūdžius, bet ir suteikė vertingų gyvenimo pamokų apie savarankiškumą, drąsą, pasitikėjimą savimi ir norą įveikti iššūkius.



bottom of page